Ιπποφαές

Εφαρμογές > Ιπποφαές

Ένα από τα φυτά που διαδίδεται με ολοένα και αυξανόμενο ρυθμό στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, και που αποτελεί μέλος των λεγόμενων εναλλακτικών καλλιεργειών που αναπτύσσονται σαν ιδέα στην χώρα μας, είναι το ιπποφαές.


Ιπποφαές - Agrisnails | Εκτροφή, εκτροφεία σαλιγκαριών, Εμπόριο, Θερμοκήπια, Εναλλακτικές καλλιέργειες - Αττική, Αθήνα - Παιανία, Ελλάδα

Το κοινό είδος Ιπποφαές το ραμνοειδές (Hippophae rhamnoides) είναι μακράν το πιο διαδεδομένο, με ένα ευρύ φάσμα εξάπλωσης από τις Ατλαντικές ακτές της Ευρώπης έως τη βορειοδυτική Κίνα. Στη δυτική Ευρώπη, είναι σε μεγάλο βαθμό περιορισμένο σε παράκτιες περιοχές, όπου τα αλατούχα υδροσταγονίδια της θάλασσας εμποδίζουν άλλα μεγαλύτερα φυτά να το ανταγωνιστούν, ενώ στην κεντρική Ασία είναι πιο διαδεδομένο σε ξηρές ημι-ερημώδεις περιοχές, όπου άλλα φυτά δε μπορούν να επιβιώσουν σε ξηρές συνθήκες· επίσης εμφανίζεται στην κεντρική Ευρώπη και Ασία ως υπο-αλπικός θάμνος πάνω από τη δεντρο-γραμμή στα βουνά και σε άλλες ηλιόλουστες περιοχές όπως οι όχθες των ποταμών. Σαν συστηματική καλλιέργεια έχει αναπτυχθεί σε πολλές χώρες όπως Κίνα, Ρωσία, Καναδάς και Γερμανία με μεγάλη επιτυχία, και εξελίσσεται με συστηματική έρευνα τόσο στις μεθόδους καλλιέργειάς του όσο και στις ποικιλίες του.


Ιπποφαές - Agrisnails | Εκτροφή, εκτροφεία σαλιγκαριών, Εμπόριο, Θερμοκήπια, Εναλλακτικές καλλιέργειες - Αττική, Αθήνα - Παιανία, Ελλάδα
Το Ιπποφαές μπορεί να καλλιεργηθεί σε μία ποικιλία εδαφών τα οποία μπορεί να είναι γόνιμα ή λιγότερο γόνιμα ή ακόμη και σε άγονα εδάφη. Επίσης προσαρμόζεται σε αρκετά μεγάλος εύρος θερμοκρασιών και υψομέτρων. Στον κατάλογο των φυτών με γνωστές στην σύγχρονη επιστήμη φαρμακευτικές ιδιότητες το Ιπποφαές κατέχει μια από τις πιο διακεκριμένες θέσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται το πιο πλούσιο φυτικό συμπλήρωμα διατροφής καθώς περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Είναι εκμεταλλεύσιμο κυρίως για τους καρπούς του, οι οποίοι καταναλώνονται νωποί, αποξηραμένοι ή παράγουν χυμό και έλαια. Επίσης τα φύλλα του χρησιμοποιούνται σαν αφέψημα με ευεργετικές ιδιότητες και το ξύλο του σαν πρώτη ύλη στην ξυλουργική. Τέλος χρησιμοποιείται για περιβαλλοντικούς σκοπούς σε επικλινή εδάφη και ως καλλωπιστικό.

Η εταιρία «AGRISNAILS» προσφέρει τεχνική και υλική στήριξη για την εγκατάσταση της καλλιέργειας, την παρακολούθηση της και την διάθεση του παραγόμενου προϊόντος.